ATT GÅ UTAN MÅL

2015-03-28

Mitt liv består för tillfället av deadlines, beslut som ska verkställas och mål som ska jobbas mot. Därför blev jag helt vilsen när M föreslog att jag skulle ta en promenad i det fina vädret medan han spelade badminton med sin brorsa (hurtbulle som han är!). Jag hade bäddat ner mig i soffan med en kopp kaffe och bullat upp med trädgårdstidningar för att bara insupa inspiration och ha en lugn stund (för en gångs skull) och tanken på en promenad gjorde mig lätt stressad.
 
Vart skulle jag gå? Skulle jag göra något speciellt? Kanske en loppisrunda? Kanske höra om någon annan vill följa med?
 
Jag skrattade åt mig själv när jag insåg vad jag höll på med. Det slutade med att jag vandrade iväg, utan plånbok, själv med enda tanken "Gå långsamt och utan mål!" i huvudet. Skönt var det iallafall, att strosa i Pildammsparken för att kolla in penséerna i blomstergatan och klappa magnolians knoppar i den lite glömda "Sinnenas trädgård".
 
En bra start på lördagen med andra ord! Önskar er en fin helg!
 
 LÖRDAG

2015-03-21

Äntligen helg och här sitter jag med en kopp kaffe, vårfriserat barr och väntar på att min mamma ska komma till Malmö och hälsa på! Jag hade en stor inlämning igår och passade på att shoppa loss i blomsteraffären efteråt. Det blev både snittblommor och några vårlökar + penséer.
 
 
Jag har sagt till mig själv att jag aldrig ska köpa penséer, det har varit en tantblomma enligt mig - men då kan vi väl göra det officiellt nu. Jag är en tant och inte bara en tant tant utan jag kommer även bli tant i sommar någon gång då min sambos bror ska bli pappa! Vi är så glada för detta att det kommer några tårar varje gång vi pratar om det. 
 
Det var i början på veckan då jag efter ett antal dagars superförkylning kände att nu - nu måste det hända något! Så jag bokade en frisörtid, gick dit med stort självförtroende efter ett peptalk med en kompis och sedan hände det. Nu tänker ni kanske att jag klippte av mig allt hår (det trodde M, haha) och färgade det grönt men det gjorde jag inte. Det blev blondare och kortare, liten men stor förändring på samma gång - men ändå något nytt! Jag har ingen bild än men det kommer någon gång i framtiden.
 
Fin helg allihopa och tack för att ni fortfarande tittar in här!
 MÅNADENS LISTA

2015-03-16

Måndag förmiddag och förkylningen börjar släppa, tack och lov! Jag har en tung vecka framför mig med inlämning av ett kursprojekt och jag har ganska mycket kvar att göra. Tur att det är så himla roligt!
 
INSPIRATION
 
Kan man hitta något mer drömmigt än Anna Gouteva's Instagram-flöde just nu?! Underbara vårblommor & färger! Det får mig att starkt ifrågasätta mitt utbildningsval, kanske dags att sadla om till florist...
 
 
(klicka på bilderna för att komma till källan)
 
VÅRLÄPP/PEPP
Då min garderob fortfarande består av ullkoftor/tröjor i diverse neutrala färger kör jag istället färgglada läppar med min favoritpenna för tillfället. Färgen heter "Fab Orange" och pennan kommer från Maybelline.
 
 
HÅR
Att klippa eller inte klippa barret? Clémance eller Freja? Jobbiga frågor det här...
 
 
VÅRGARDEROB
Och när vi ändå är inne och snuddar på vårtemat - inspiration till vårgarderoben! Höga jeans, naturmaterial, kimonos & sneakers, ja tack!
 
 
 
 TRÄDGÅRD/ODLING
Mina fönsterkarmar är fullproppade med små krukor då jag ägnade halva dagen igår till att så en massa frö. Lite egenplockat, lite köpt, lite bytt och en blandad kompott av ätbart och blommor. Det ska bli kul att se vad som tar sig i år och vad som klarar sig ute på vår blåsiga loftgång. En sak vet jag - drömmen om en egen trädgård är aldrig lika stor som denna tiden på året.
 
 
 
MUSIK
Den lista som ger mig ro i all stress i veckorna är för tillfället denna! När jag vill vara lite mer effektiv lyssnar jag på denna. Skönt med färdiggjorda listor för oss som inte har tid att göra egna, det tackar jag för!
 
 
Vad drömmer du om i mars? Gör din egen lista och dela med dig vetja!
Kolla även in Tant Johanna som gör listor varje månad och delar med sig av andras!
 
 KLAGINLÄGG

2015-03-14

VARNING! Här kommer ett riktigt klaginlägg. Om du inte är upplagd för klagomål denna lördagsmorgon, sluta läsa nu.
 
Jag har nämligen gått och blivit sjuk, något som bara händer ca 2 ggr om året. Då får man klaga tycker jag. Det är sjukt tråkigt att vara förkyld - jag som äntligen var lite ledig nu i helgen och ville "fånga våren". Allt är bara en gegga i huvudet och jag kan inte ens tänka klart. Jag försökte skicka iväg lite viktiga mail igår och inser nu att jag knappt har en aning om vad jag har skrivit i dem...
Och LEDVÄRKEN ska vi ju inte prata om. Visste ni att man får sån sjuk ledvärk när man är förkyld?! Typ träningsverk i vaderna... Det känns som att jag har sprungit ett maraton (ok, en mil kanske för att vara lite mer realistisk) varje morgon när jag vaknar. Klag, klag, klag!
 
Det värsta av allt är att jag har en jättestor inlämning i min kurs nästa vecka men jag kan inte jobba med mina ritningar för att det droppar snor varje gång jag böjer mig över dem. Där har ni min helg.
 
 
SLUT PÅ KLAGANDET!
 
Här kommer en fin bild för att piffa upp detta tråkiga inlägg lite. Ha en fin helg!
 
 GLÄDJE SOM DRIVKRAFT

2015-03-07

 
Tid är något av en bristvara för tillfället och jag prioriterar inte att hålla denna sida uppdaterad, men idag tar jag mig några minuter.
 
 
Plugget rullar på, vi har en massa roliga uppgifter och exkursioner. Förra veckan var vi i Göteborg (bilderna är tagna där) och besökte bl.a. Trädgårdsföreningens palmhus & Botaniska trädgården och jag hann klämma in en fin middag (premiäråt dumplings!) med min bästa vän. Dessutom blommade kameliorna vilket gav besöket det där lilla extra! Styrelsearbetet tar också tid - tack och lov är det så himla roligt men det är hela tiden två roliga saker som drar i en.
 
 
Jag försöker hitta en balans, en balans med privatlivet. Och ja, det är svårt, men så länge man är villig att kämpa kan det alltid bli bättre.
 
Det är betydligt lättare när man har glädje och kärlek som drivkraft. Klyschigt men sant!
 
 
Trevlig helg!
 


Follow Me on Pinterest Instagram RSS 2.0