Som en present till mig själv

2015-06-10, kl. 11:53:53

Inlämningar, tentor, avslutningsjippon hit & dit - 250km/h och nästan ingen sömn. Senaste tiden har gått i sådan superfart att jag inte hunnit reflektera över Englandsresan vi gjorde. Men anledningen till att jag nämner den i nästan varje inlägg sedan jag kom hem är för att den gjorde ett sådant enormt intryck.
 
I söndags öppnade jag min bildmapp på datorn med alla bilder därifrån. Som en present till mig själv för att jag kämpat på så hårt de senaste veckorna. Jag satt och njöt i flera timmar, analyserade färger och stråk & lade in bra bilder på enskilda växter i mitt påbörjade växtlexikon.
Jag har insett att jag har blivit en riktig trädgårdsnörd - och jag gillar det! Tänk att faktiskt ha hittat något som man gillar så mycket så att man går och blir en "nörd", det är ju en ynnest få förunnat, tänker jag. Och att få åka på en sådan här resa med ett helt gäng som är precis likadana, det är ju bara en bonus.
 
Så - till bilderna. Jag har en uppsjö att visa, men har valt ut några guldkorn. Hoppas ni gillar dem!
 
Ett flamingoträd... Behöver jag säga något mer?! Älskar färgen!
 
Rosa och blålila, fin kombination! En uppstammad hortensia skymtas till höger också, något för ens framtida trädgård kanske...
 
Fin kombo här med, mörkbladigt & orange.
 
Fint plank med olika mått i olika rutor! Gillar att man behållt den naturliga träfärgen, vita och ljust blommande växter gör sig bra mot det.
 
Blåregn 
 
En ny favorit - Sorbaria sorbifolia (Rönnspirea).
 
Denna rhododendronen var helt fantastisk i sin orangea färg!
 
Jag smygfotade gulliga turister under den största rhododendronen jag sett, säkert 10m hög...
 
Avslutar med ännu en nyfunnen favorit - Syringa vulgaris 'Madame Lemoine' - en syrén med svag doft av citrus. Jag hittade en i Alnarps sortiment också men den doftade inte lika gott... Måste vara något speciellt med England.
 
Detta var bara bilder från en utan nio anläggningar vi besökte så ja, det kommer mer! Nu ska jag gå ut och sätta mig i solen och plugga. Har en omtenta på fredag som jag måste klara. Önskar er en fin onsdag!


Lämna gärna en kommentar.

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback