JOHN'S GÅRD

2015-06-17, kl. 13:32:10

I Halland har vi vänner som vi hälsar på varje sommar. De har en jättemysig släktgård som huserar många och välkomnar alltid en med öppen famn oavsett om det redan är fullt hus.
 
 
I närheten ligger en annan gård, eller snarare ödegård, som numera är uppköpt av bonden i trakten och ska därmed jämnas vid marken för att bli en åker. Eftersom våra vänners släkt är "locals" i trakten och har funnits med ett tag känner de dem som bott på gården och jag har fått höra flera historier om familjen. De var både bärodlare och hade bin. På tomten står gamla träd, bärbuskar, rosor och knotiga fruktträd i all sin charm.
 
 
Vi tog en cykeltur dit i somras för att kolla in tomten. Med mig plockade jag bär, krusbär och vinbär m.m. från bärbuskarna som säkert har hundra år på nacken. Givetvis satte jag några frö från dem och nu har små plantor tittat upp.
 
 
Inget gör mig mer varm i hjärtat än när någons historia får leva kvar, om inte i sakliga ting så i växter och historierna som följer med dem. Nu ska jag bara få dessa små rackarna att överleva vinden ute på min loftgång. Eller så får jag övertala mamma & pappa att adoptera ännu fler växter eftersom de faktiskt har en riktig trädgård...
 
 


Lämna gärna en kommentar.

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback