JOHN'S GÅRD

2015-06-17

I Halland har vi vänner som vi hälsar på varje sommar. De har en jättemysig släktgård som huserar många och välkomnar alltid en med öppen famn oavsett om det redan är fullt hus.
 
 
I närheten ligger en annan gård, eller snarare ödegård, som numera är uppköpt av bonden i trakten och ska därmed jämnas vid marken för att bli en åker. Eftersom våra vänners släkt är "locals" i trakten och har funnits med ett tag känner de dem som bott på gården och jag har fått höra flera historier om familjen. De var både bärodlare och hade bin. På tomten står gamla träd, bärbuskar, rosor och knotiga fruktträd i all sin charm.
 
 
Vi tog en cykeltur dit i somras för att kolla in tomten. Med mig plockade jag bär, krusbär och vinbär m.m. från bärbuskarna som säkert har hundra år på nacken. Givetvis satte jag några frö från dem och nu har små plantor tittat upp.
 
 
Inget gör mig mer varm i hjärtat än när någons historia får leva kvar, om inte i sakliga ting så i växter och historierna som följer med dem. Nu ska jag bara få dessa små rackarna att överleva vinden ute på min loftgång. Eller så får jag övertala mamma & pappa att adoptera ännu fler växter eftersom de faktiskt har en riktig trädgård...
 
 MÅNADENS LISTA

2015-06-13

Såhär i mitten på juni kan det ju vara hög tid med en "Månadens lista" då de uteblivit sen mars. Originalet hittar du hos Tant Johanna.
 
INSPIRATION
 
Nu när man börjar få ordning på livet och vardagen igen vill jag ändra om i lägenheten. Vi har redan bestämt ny färg till sovrummet men jag vill måla mer! Inspirationen kommer från Emma Solveigsdotters instagramkonto som är fullt med bl.a. fina interiörbilder. Drömmigt värre!
 
SOMMARLÄPP/PEPP
 
Tre ord: "I Covet Thee". Den enda skönhetsbloggen jag följer. Den är personlig och hjärtlig och man får en massa bra tips. Alix, som driver bloggen i England, har även en egen youtubekanal där hon spelar in korta klipp med sminktips m.m. I senaste videon hade hon på sig ett rosa läppstift från MAC i färgen "Relentlessy red", fin sommarfärg som jag definitivt ska kolla upp!
 
HÅR
 
Jag såg denna bilden och ville spara ut mitt hår igen... En annan del av mig vill klippa det kortare igen, hopplöst. Jag håller på att gå från mitt röda hår till min naturliga färg och funderar på om jag ska be min frisör färga in slingor i någon ljusbrun nyans, mest för att det är ljusorangeaktikt för tillfället (vissa kallar det strawberry blond, jag kallar det fult) men vet inte om det är värt att göra det förrän sommaren är över - dessa problem... :)
 
SOMMARGARDEROB
 
 
Just nu scannar jag reorna efter naturmaterial, vidd och färg! Finns mycket fint så vi får se om det blir några inköp till sommargarderoben.
 
TRÄDGÅRD/ODLING
 
Mina frösådder har äntligen fått flytta ut på loftgången och kompletterats med fina gåvor av klasskamrater (trädgårdsmänniskor är ett givmilt släkte) som t.ex. brunnävor och dahlior! Mest av allt drömmer jag om den där trädgården som en vacker dag kommer att bli min... Just nu har jag snöat in på järnvitreolbehandlat trä - så snyggt!!! Jag har även utvecklat en förkärlek för primulor (vivor), något jag aldrig trodde skulle hända.
 
 
MUSIK
Jag är lite trött på alla mina listor för tillfället på Spotify, finns inte så mycket nytt. När jag väl trycker play på någon är det oftast detta albumet. Annars lyssnar jag mycket på radio - det hör sommaren till för mig. Speciellt när alla sommarpratarna kommer igång, ser fram emot det!
 
Det var min junilista! Som vanligt hittar ni länkarna genom att klicka på bilderna. Önskar er en fin helg.
 Sommarlov

2015-06-13

Igår skrev jag sista tentan för terminen och vi fick snabba besked - alla hade klarat den! Så jag och några klasskompisar firade med varsin öl på en solig uteservering mitt i Malmös myller.
 
Därmed är två (av tre) år på Trädgårdsingenjörsutbildningen avklarad för min del och nu tar jag äntligen sommarlov! Jag ska jobba hela sommaren - som nästan alla studenter måste för att överleva (vilket är tråkigt då många studenter nästan går in i väggen vid terminssluten) men får iallafall två veckors semester längre fram i juli. Jag har såklart redan hur mycket planer som helst på allt jag vill göra under ledigheten, vi får se vad som faktiskt blir av. Och om en av de största planerna går i lås kommer ni givetvis få hänga med på vägen!
 
Nu ska jag dricka mitt kaffe och förbereda mig för en ny dag! Juni - bring it on.
 
Fin vårplantering på Gustav Adolfs torg i början på maj.
 Som en present till mig själv

2015-06-10

Inlämningar, tentor, avslutningsjippon hit & dit - 250km/h och nästan ingen sömn. Senaste tiden har gått i sådan superfart att jag inte hunnit reflektera över Englandsresan vi gjorde. Men anledningen till att jag nämner den i nästan varje inlägg sedan jag kom hem är för att den gjorde ett sådant enormt intryck.
 
I söndags öppnade jag min bildmapp på datorn med alla bilder därifrån. Som en present till mig själv för att jag kämpat på så hårt de senaste veckorna. Jag satt och njöt i flera timmar, analyserade färger och stråk & lade in bra bilder på enskilda växter i mitt påbörjade växtlexikon.
Jag har insett att jag har blivit en riktig trädgårdsnörd - och jag gillar det! Tänk att faktiskt ha hittat något som man gillar så mycket så att man går och blir en "nörd", det är ju en ynnest få förunnat, tänker jag. Och att få åka på en sådan här resa med ett helt gäng som är precis likadana, det är ju bara en bonus.
 
Så - till bilderna. Jag har en uppsjö att visa, men har valt ut några guldkorn. Hoppas ni gillar dem!
 
Ett flamingoträd... Behöver jag säga något mer?! Älskar färgen!
 
Rosa och blålila, fin kombination! En uppstammad hortensia skymtas till höger också, något för ens framtida trädgård kanske...
 
Fin kombo här med, mörkbladigt & orange.
 
Fint plank med olika mått i olika rutor! Gillar att man behållt den naturliga träfärgen, vita och ljust blommande växter gör sig bra mot det.
 
Blåregn 
 
En ny favorit - Sorbaria sorbifolia (Rönnspirea).
 
Denna rhododendronen var helt fantastisk i sin orangea färg!
 
Jag smygfotade gulliga turister under den största rhododendronen jag sett, säkert 10m hög...
 
Avslutar med ännu en nyfunnen favorit - Syringa vulgaris 'Madame Lemoine' - en syrén med svag doft av citrus. Jag hittade en i Alnarps sortiment också men den doftade inte lika gott... Måste vara något speciellt med England.
 
Detta var bara bilder från en utan nio anläggningar vi besökte så ja, det kommer mer! Nu ska jag gå ut och sätta mig i solen och plugga. Har en omtenta på fredag som jag måste klara. Önskar er en fin onsdag!En junihälsning

2015-06-05

Idag var sista officiella dagen för denna termin och hjälp vad fort det har gått! Jag kommer dock fortsätta att plugga i en vecka till pga. omtenta men det gör ingenting så längre vädret är fint (heja juni!). En vecka med att titta på och lära sig träd & buskar tillsammans med fina kursare och en massa fika är helt OK!
 
 
Tack och lov har vi haft riktigt fina dagar, både igår & idag, och man ser riktigt hur växterna (precis som människorna) sträcker på sig lite extra och slår ut i blom. Jag har tagit tag i loftgången och fixat i ordning en massa - bild kommer! Jag hoppas kunna ha lite mer tid för att uppdatera här i sommar - jag har saknat att få skriva av mig och visa alla bilder jag har, vill ju bl.a. visa mer från Englandsresan.
 
Ja - en proppfylld sommar kommer det att bli, HÄRLIGT!
 
Många kramar till er.
 


Follow Me on Pinterest Instagram RSS 2.0