FAVVOPODS

2015-02-04, kl. 09:57:00

När jag städar, sitter och stickar eller som idag när jag ska åka tåg lyssnar jag ofta på podcasts. Här kommer mina favoriter!
 
Den första podcasten är just den första jag började lyssna på efter att ha följt Hanna's blogg ett tag. Då jag är gammal dekoratör & inredare passade denna mig perfekt. Många roliga gäster, mycket inspiration och deras mysiga röster gör den här till en av mina favoriter!
 
Den andra podcasten är också en som är länkad till något som jag gör väldigt mycket - nämligen stickning. Den produceras av två urroliga kvinnor som verkligen brinner för handarbete & garn och som inte är rädda för att dra till med ett snuskigt skämt (ingen logik där men det är det som är så bra, haha). När jag upptäckte denna sträcklyssnade jag på så många avsnitt jag bara kunde tills min sambo tyckte att jag var lite väl osocial. Synd att de bara spelar in då & då för jag kan inte få nog. Det känns som vi är bästa kompisar trots att vi aldrig har träffats... Stort plus för avsnittsguiden som man hittar här till varje program!
 
 
 
Nästa pod handlar om ett annat intresse - trädgårdar. Som ni kanske har läst i min beskrivning här längst upp till höger utbildar jag mig till trädgårdsingenjör och det blir lätt väldigt akademiskt & krångligt på universitetsnivå. Därför är det så skönt att ha den här podden att lyssna på - det är ren trädgårdskärlek i all sin enkelhet. Att Åsa och Hanna är goda vänner märks då det är hjärta rakt igenom varenda avsnitt och de har också två av de mysigaste rösterna. Jag är supernyfiken på hur deras trädgårdar ser ut i verkligheten och skulle gärna vilja besöka dem någon gång, kanske att de är med på någon öppen trädgårdsrunda i vår (hoppas!) Älskar också grusgångsljudet i introt som påminner mig om gången upp till mina föräldrars hus.
 
Sist, men inte minst, är en hyffsat nystartad pod som Sandra bakom bloggen atilio producerar. Den handlar om livet kan man säga, men främst om en strävan att utvecklas. Podcasten heter Källan med viljan att agera inspirationskälla för alla därute som sitter på flera drömmar, tankar & idéer men inte riktigt vet vad de ska göra med dem. Här är (oftast) en ny gäst för varje avsnitt som genom Sandras smarta frågor och sätt som gör att det känns så avslappnat gör att tiden bara rinner iväg när man lyssnar. När det väl är slut kollar jag förvånat på datorn för att se om det verkligen stämmer. Och det gör det ju - men tur att det släpps nya avsnitt så ofta!
 
 
 
Lyssna och njut - vilken ni är väljer! Det är bara att klicka på bilderna så kommer ni till respektive podcast.
 

Postat av: Christin

Bra tips! Kul med trädsgårdspodden, den skall jag lyssna på (även fast jag inte har någon trädgård utan bor väldigt mkt i lägenhet).

Svar: Man kan ju alltid drömma sig iväg en liten stund :)
Sandra Ehrsköld

2015-02-05 @ 07:45:35
URL: http://midis.se/
Lämna gärna en kommentar.

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback