HAPPY COFFEE DAY

2014-09-29

Idag är det Internationella kaffe-dagen och jag vill inte ens räkna hur många koppar kaffe jag druckit sedan imorse. Dock inte för att hylla denna underbara dag utan snarare för att jag är inne i slutspurten på tentapluggandet - imorgon gäller det. Håll tummarna för mig!
 
 
Kaffekopp i fönsterkarm verka vara de enda bilderna jag tar mig tid för att fota numera. Lovar bättring!
 
 WORDS OF WISDOM

2014-09-28

Det svischade förbi några kloka ord här på nätet som jag inte har kunnat få ur skallen så jag tänkte dela med mig av dem.
 
Jag tänker mycket på skolan, att det lätt blir de negativa sakerna som skapar samtalsämnen och reflekteras över. Även om jag t.ex. tycker att tentor är ett av världens sämsta sätt att visa sin kunskap på och att det är jobbigt/stressigt att tentaplugga så är jag ändå så glad att jag gör det jag gör och går den här utbildningen. För det är väl så enkelt, förhoppningsvis, att när något inte gör en lycklig längre kanske det inte är värt att fortsätta...
 
Vad tänker ni på när ni ser dessa ord?
 PLUGG

2014-09-26

Vet ni, min tisdag blev faktiskt väldigt bra. Jag hittade äntligen ett par glasögon som passade, hade en fin dag i skolan och lagade god middag ur en av mina nya kokböcker som kom på posten samma dag.
 
Just nu är jag inne i en pluggperiod då första tentan är på tisdag. Självklart tänker jag på annat istället som nästa pysselprojekt, städning och ommöblering av lägenheten, matlagninga och resor. Jag försöker fokusera, ta en kopp kaffe då och då och pussa på min karl som äntligen är hemma för veckan.
 
Så - vi ses nästa vecka när tentan är skriven. Fin helg!
 
källa: pinterestTISDAGSTRÖTT

2014-09-23

Tisdagar är verkligen min sämsta dag, det slår aldrig fel. Just nu har jag bara glasögon i huvudet då mitt förra par bestämde sig för att inte vilja vara med längre, hoppade ur cykelkorgen på vägen hem från skolan i fredags och blev överkörda.
 
 
Vet ni hur svårt det är att välja nya bågar?! Jag har dock en teori om att man ska prova glasögon när man är som tröttast och känner sig fulast för de brillor som då gör att man känner sig fin och piggare ska man köpa! Dvs. jakten fortsätter idag.
 
Kram på er
 HELGENS PALETT

2014-09-20

Morgonens dimma över Malmö har inte lättat än. Jag gillar dimma, luften är så rik på syre och det var precis vad jag behövde när jag gick upp tiidigt imorse för att tvätta.
I helgen väntar jobb och klassfest och här är färgerna som inspirerar mig just nu! Fin helg på er.
 
 
 HÖSTEN

2014-09-16

Nu är den här - på riktigt denna gång. Man kan inte gå barbent längre utan att frysa lite & antalet regntimmar har ökat märkbart. Men jag gillar det, jag är en höstperson. Färgerna, den friska luften efter regn, att klä på sig ett lager kläder till och att dricka kamomill-te på kvällen.
 
 
Det verkar inte bara vara jag som gillar de svala temperaturerna - några av mina växter ute på loftgången som nästan kvävdes i sommarvärmen sträcker stolt på sig numera. Hostan har till och med fått fina blomknoppar som börjat slå ut!
 
 
I höst ska jag styra upp lite grejer här hemma, mest detaljer jag är mindre nöjd med. Sedan blir det även garderobsrensning, delning av perenner & omplantering av växter (vilket jag nästan är klar med). Åh, jag glömde ju nästan - ett nytt stickprojekt väntar såklart! Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska börja med ett par strumpor eller en tröja bara..
 
 
Gillar ni hösten?
 Om framtiden

2014-09-13

Det är med en klump i magen jag går och lägger mig. Imorgon är dagen då beskedet kommer. Beskedet om mina kommande barn och barnbarns framtid. Det kanske är att hårddra det men jag har nog aldrig varit så nervös inför ett val. Jag vet inte ens om jag kommer kunna kolla på valvakan. Jag vill bara få resultatet - svart på vitt.
 
Ett Sverige där man ser på varandra med misstro, tvingar sjuka att arbeta & där inflation är viktigare än medmänsklighet är inte ett Sverige jag vill tillbringa min framtid i. Därför har jag röstat! Om man inte röstar kan man inte klaga, för då har man försökt. Försökt förändra.
 
Så, kära ni som hittar hit - gå och RÖSTA imorgon!
 MORGONKÄRLEK

2014-09-12

bild
 
Att vakna upp till en tyst lägenhet med sin älskade bredvid. Dra på sig morgonrocken, gå upp & göra en kopp kaffe, titta till växterna & sticklingarna i fönstret, njuta av att allt utanför också vaknar till liv - en ny dag! Älskade morgon!
 
Fredag är äntligen här och efter en lång vecka njuter jag av sovmorgon och soluppgång. Ikväll väntar vin med en nyfunnen vän och helgen är full av fina möten med favoritmänniskor. Kan ju inte bli annat än bra!
 
Fin helg!REGN I STAN

2014-09-09

 
Vaknade upp till en grå himmel, men fuktigheten i luften gör min hud len och mitt hår extra krulligt så varför klaga. Dricker kaffe och lyssnar på denna spellistan jag gjorde förra sommaren när det mest regnade i Malmö. Inte som denna sommaren med andra ord. Har ni Spotify är det bara att lyssna på!
 
Fin tisdag! AUGUSTI

2014-09-02

   
   
   
 
I Augusti firade jag och min M 8 år tillsammans, vi åt frukost med vackra vänner i solen och njöt av de fortfarande varma dagarna. Sedan tvärvände allt, regnet öste ner, jag åkte iväg i mitten av månaden fast jag ville stanna hemma och bara vara. Resan (och praktiken som det faktiskt var, mer om det kommer) visade sig vara ett av de klokare valet jag gjort och när det var dags att åka hem ville jag inte det.
Det var dock skönt att vakna i sin egna säng två veckor senare och läsa ett brev från en efterlängtad vän som låg och väntade på mig.
 


Follow Me on Pinterest Instagram RSS 2.0