BACK TO THE ROOTS

2014-10-30

Det är inte pga. brist på saker att göra (och skriva om) som jag inte uppdaterar här så frekvent, utan snarare att det händer så mycket att övrig tid prioriteras på annat. Men jag försöker såklart titta in då & då för att hålla liv i bloggen.
 
Denna vecka har vi börjat läsa växtfysiologi i skolan, vilket handlar om växternas anatomi & uppbyggnad m.m. Det är väldigt intressant och en väldig kontrast, om än en bra sådan, till designuppgifterna vi har parallellt.
Igår satt vi en hel eftermiddag och tittade på infärgade celler i rotbitar från olika växter, samt stam & blad i mikroskop. Det är helt fantastiskt vilka former de har och jag blev väldigt inspirerad av detta. Här är några bilder tagna ner i ljusmikroskopet (med en mobilkamera så ursäkta kvalitén) så ni ser vad jag menar.
 
  
  
 
Hoppas ni har en fin vecka!
 LJUSKVÄLL

2014-10-21

Ständigt regn, fullpackade skoldagar och andra utmaningar har gjort att jag inte riktigt haft ork att titta in här. Därför blir jag så glad över att se att ni ändå tittar in då & då.
 
Regnet har gjort att kameran fått stanna hemma om dagarna, men för två veckor sedan (!!) var jag och några klasskompisar på Löddeköpinge plantskola för deras årliga ljuskväll och det var så mysigt!
 
 
Vi vandrade runt bland växterna i skenet av flera hundra marschaller och ljus och även små eldar här och där lös upp stället. Det fanns även eldar inne i växthusen där man kunde värma sig eller grilla en marshmallow eller två.
 
 
Tusen tack Carmen med familj för en fin kväll!
 BORTKOPPLAD

2014-10-13

 
I fredags, under tågresan till mina föräldrar, insåg jag att jag glömt mobilen hemma. Panik! var första tanken men sedan infann sig ett lugn som höll i sig resten av helgen. Vi har varit i skogen & plockat svamp, gått promenader och ätit gott. När vi kom hem igår var mina batterier lika fulladdade som mobilens. Hoppas ni har haft en fin helg!
 
 MARIEBJERGS KIRKEGAARD

2014-10-06

 
Dagens exkursion gick till ovan nämnda kyrkogård i Köpenhamn. Vi åkte dit för att utforska "rum" & göra rumsanalyser och rum fanns det minst sagt gott om. Hela kyrkogården är uppdelad i rutmönster och det var lätt att gå vilse. Som tur var fanns det små skyltar överallt med en siffra som talade om vart man var.
 
 
Överallt fanns små fina/roliga/finurliga detaljer som gjorde hela besöket till en upptäcktsfärd.
 
 
Många gravar såg inte ut som vi är vana vid, här till exempel är hexagonerna uppdelade i sex gravar var, alla med sitt egna nummer.
 
 
Löven visade upp sina bästa höstfärger och det var, som ni kanske förstår, superfint att vandra omkring här. Vi gick runt i flera timmar och bara sög i oss inspiration. Detta är en plats jag verkligen kommer återvända till och som får mina varmaste rekomendationer!
 
 
Hoppas ni har haft en fin start på veckan!
 RUM

2014-10-05

Åter igen öppnas mina ögon och jag ser världen på ett nytt sätt. Vi började en ny kurs i torsdags (äntligen en designkurs!), och första dagen kunde inte varit bättre. Jag blev så himla peppad av de bra föreläsningarna/övningarna vi hade att jag inte insåg förrän vi slutat hur trött jag faktiskt var.
 
 
Vi tittade på rum, i trädgårdar, skog och i entréer och imorgon ska vi börja den nya veckan med att åka till Danmark för att utforska ämnet ytterligare. Innan dess ska jag dock läsa lite mer i kurslitteraturen som också verkar vara jättebra!
Ha en mysig söndag!
 
bilder lånade från pinterest. kolla in min mapp "let's go outside" för mer trädgårdsinspiration.
 MATINSPIRATION

2014-10-01

 
I förra veckan ramlade det ner ett paket i brevlådan, men inte vilket paket som helst utan ett med två fina matböcker i som jag beställt för att få lite ny inspiration i köket såhär på höstkanten. De innehåller inte bara recept utan är väldigt vackra och fullproppade med fina bilder också!
 
 
"Green Kitchen Stories" har jag hört mycket gott om (även bloggen den är född ur) och jag har faktiskt hunnit laga två recept ur den redan. Dels en fänkålsallad och även en underbar bourguignon gjord på rödbetor och annat gott.
 
 
Det är den andra vegetariskta kokboken jag investerar i - för det är verkligen så jag ser det! Jag vill bli bättre på att laga god vegetarisk mat eftersom vi har börjat skära ner på köttkonsumtionen här hemma, inte bara för vår egen skull utan för miljön helt enkelt. Lovar att återkomma med provade recept och recensioner!
 HEJDÅ SEPTEMBER!

2014-10-01

Det märks att september har varit en back-to-school-månad. Fullt upp i fyra veckor och inte många bilder att visa här inte...
 
   
 
Månaden började med skolstart och med den programmiddag för alla nyanlända studenter. Då jag är med i rådet för Trädgårdingenjörsstudenterna var det vi som stod för denna tillställning. En rolig men feberyr kväll (för min del). M & jag var på en liten trädgårdsmarknad på min skola där en kärleksört fick följa med hem och givetvis fick den vara med på en "godmorgon världen"-bild med den obligatoriska kaffekoppen.
På en labb i skolan kollade vi på kryp och jag var mest faschinerad av alla fjärilar och skalbaggar i regnbågens alla färger. Och åter igen en "godmorgon världen"-bild på en sällsynt solig dag. Fler sådana i oktober, tack!
 
Igår avslutade jag dock september på bästa sätt - efter tenta-shopping, filmmys och kex & ost, allt tillsammans med några av mina fina klasskompisar. Idag väntar en ledig dag, jag behöver verkligen ladda batterierna efter denna månaden om jag ska orka med hösten.
 
Kram på er!
 


Follow Me on Pinterest Instagram RSS 2.0