Fantastiska dagar

2014-05-31

Denna veckan slår det mesta med hästlängder. Jag har tillsammans med ett fint gäng från skolan fått vara med och bygga upp en visningsträdgård på Malmö Garden Show.
Att få utföra något praktiskt som man i princip bara gör teoretisk i skolan, träffa andra entusiaster och människor i branschen, inspirera besökare och jobba i en superhärlig grupp - ja, det är så himla kul helt enkelt! Dessutom lönade sig vårt hårda arbete, vi fick en Guldmedalj av juryn igår!
 
malin, jag och sandra framför trädgården (tre av oss åtta som jobbat med detta). foto: ida larzenius.
 
Medaljen är dock sekundär för mig - jag har redan vunnit genom att få vara med om detta!
 Tappat suget

2014-05-28

När man sitter i ett möte och blir erbjuden godis, känner efter och inser att man inte alls är sugen på allt vad godis heter och inte har varit på... man vet inte hur länge - DEN KÄNSLAN!
 
I övrigt är jag klar med näst sista inlämningsuppgiften (en tenta + en inlämning kvar) och resten av veckan väntar bygge på Malmö Garden Show! Kom gärna förbi om ni vill och kan i helgen - vår trädgård heter "Odlarglädje".
 
 
Kram fina ni!
 Forgive me sun

2014-05-25

Jag drar mig tillbaka, rullar ner gardinen och säger adjö för idag. Krafterna är slut och trots tupplur i soffan blir det tidig sänggång. Solen lyser på där ute, värmer hela loftgången. Men jag, jag värmer sängen istället.
 
Det är konstigt att något man planerat så länge bara är över sådär. Det blev en mycket fin dag idag på skolan och jag är glad över resultatet. Vi sålde fika och växter & pratade om ätbara ogräs som man kan ha i sin trädgård - mycket roligt med andra ord.
 
Men nu, slut som artist.
 
 Veckans bästa

2014-05-23

Alla veckor går ju upp och ner, sånt är livet. Men för att orka med dalarna är det bra att belysa topparna så här kommer en nyhet på bloggen - "Veckans bästa"! Dela gärna med er i kommentarsfältet vad som varit bäst med din vecka. Här kommer mina:
  • Gått och myst och tänkt tillbaka på vår lyckade bussfärd förra helgen
  • VÄDRET - Hallå sommarvärmen! Jag har flashat mina kritvita ben hela veckan!
  • Att få ett "Det borde finnas fler som du"-sms av en fin klasskompis
  • Rosévin på loftgången igår kväll med solnedgången och bästa M som sällskap
  • Hallonsorbén från SIA (Slöinge). Ekologisk, laktosfri och supergod!
 
bild från Botaniska i Lund
 Publicitet

2014-05-21

 
I förra veckan var Sydsvenskan och hälsade på ett av utskotten jag är med i på skolan och skrev en artikel om oss. Ni hittar den HÄR! Där får ni även se mig in action puttandes på en skottkärra med punka (den träningsverken!).
 
Ha en fin dag!
 Time flies

2014-05-20

Tiden bara springer iväg. Nyss var det lördag och sommar, nu är det vecka och fullt upp som vanligt. Helgen var fantastisk - det kommer fler bilder så fort jag har tid! Nu måste jag fortsätta skriva på min vetenskapliga artikel.
 
Idag hade vi "utflyktsdag" (man får tydligen inte säga så i universitetsvärlden men vem bryr sig...) i Lund och pratade en massa trädgårdshistoria - superkul!
 
 
Kram
 Från igår

2014-05-17

Tack och lov för att det är fredag idag och inte imorgon! Jag vaknade med träningsverk & ont i hela kroppen och på vägen hem från skolan (jag cyklar till skolan när det är fint väder) för några timmar sedan skakade benen som de bara gör när man är riktigt trött. Det blir en lugn kväll med andra ord!
Imorgon åker vi iväg med bussen på trädgårdsresa i södra Skåne över helgen så det kommer vara lite tyst här men när jag kommer hem blir det bildregn.
 
 
Trevlig helg!
 Monday mix

2014-05-12

Det har varit en grå start på veckan med regn, regn och lite mer regn. Därmed inte sagt att det har varit en dålig start - grått är ju en ganska fin "färg" ändå!
 
Just nu tänker jag på blomster (mest syrén), vita t-shirts med coola solbrillor och linnelakan.
 
 Små aliens

2014-05-11

 
Denna underbara armé av strutbräken (matteuccia struthiopteris) hittade vi i Danmark, i Frederiksborgs slottspark när vi var där i måndags. Jag tycker de är helt fantastiska med sina små "huvuden"!Söndag

2014-05-11

Idag är det näsan ner i böckerna som gäller. Efter en (ofrivillig) sovmorgon ligger jag redan efter med min tidsplan, tackar mina efterfestande grannar för det...
Jag tycker det är lättare att plugga med musik i bakgrunden, medan andra måste ha helt tyst - vi är alla olika. Hur som helst är det denna coola kvinna som ackompanjerar mig idag - tack M för introduktionen!
 
(bild lånad från emily king's hemsida)
 Maj

2014-05-09

Maj har verkligen kickstartat med ny, rolig kurs och alla projekt som ska slutföras/genomföras de sista veckorna i maj är under full planering. Idag läser jag kurslitteratur samtidigt som jag viker tvätt, skriver en sammanfattning från förra kursen, påbörjar en vetenskaplig artikel och planerar Alnarpsdagen (vi är "Alnarp Community" i programmet).
 
 
Det är mycket att göra men det är framför allt roligt och det får man inte glömma - att ha kul samtidigt som man pluggar! Därför ska jag och ett gäng klasskompisar bege oss ut på busstur nästa helg för att kolla in trädgårdar i Skåne - ska bli superkul! Denna helgen väntar dock mys med M som äntligen lämnat in sitt exjobb till opponering.
 
Fin fredag!
 I motvind är jag en discodiva

2014-05-05

Jag försöker att cykla till skolan de dagar orken och vädret tillåter. Vissa dagar går såklart lättare än andra beroende på hur stark vinden är och från vilket håll det blåser. Dessutom är en del av sträckan öppen mot havet vilket är väldigt vackert men ack så jobbigt ibland!
De dagar då det går trögare peppar sätter jag på en svängig playlist i hörlurarna och jag har insett att det är de gamla godingarna som gör att det blir lättare att fortsätta trampa.
 
Här kommer min topp fem:
 
1. The Pointer Sisters - Jump (for my love)
2. Queen - Don't stop me now
3. Sam & Dave - Soul man
4. Eddy Grant - Gimme hope Joanna
5. The Temptations - I can't get next to you

Sen finns det såklart massor av andra bra låtar som också är jättebra att cykla/springa/träna till. Om man råkar ha kameran med sig i väskan så kan man ju dessutom passa på att knäppa lite bilder på vägen. Såhär ser det ut när man svänger in från strandvägen mot min skola.
 
 
 Trädgårdsmåndag

2014-05-05

Godmorgon! Idag åker jag på studieresa med klassen till Danmark för att kolla på trädgårdar, ska bli superkul. Bra start på veckan! Håll tummarna för att det inte börjar regna...
 
 
Ha en fin måndag!
 Blomsterinspiration

2014-05-03

Jag gillar verkligen Lovely Life´s videos i samarbete med Plantagen. Många bra tips och idéer, tycker jag. Vaxblommor i tulpanbuketten är t.ex. en gammal goding som jag ofta kör på (se "pimpa din tulpanbukett")  men denna filmen tillägnar jag min kära mor - orkidéexperten. Puss mamma!
 
 Äntligen helg!

2014-05-03

Många av er kanske har haft långhelg denna vecka och hade jag inte blivit sjuk hade jag också haft det. För att ta igen allt jag missat var jag i skolan både i onsdags och torsdags. Det blev ett par intensiva dagar och det var surt att sitta inne när det har varit så fint väder men jag hann med väldigt mycket och hade min slutredovisning igår eftermiddag. Det är inte ofta jag känner mig helt nöjd med saker jag gör/skapar (dumma prestationsskit och jantelagar) men efter min redovisning åkte jag hem från skolan med ett leende på läpparna. Jag var så stolt över mig själv att jag hade fått ihop och lyckats göra något vettigt på kort tid & dessutom hålla en redovisning utan att vara allt för nervös.
 
En del av ateljén - jag har börjat hänga upp mina skisser inför redovisningen.
 
 Min arbetsplats de senaste veckorna. Modellen i förgrunden är precis påbörjad, ritningen ligger på andra sidan bordet. Det är även mina skisser som hänger på väggen bakom.
 
På tal om nervositet så tycker jag att det här med att prata inför folk bara blir värre och värre för varje år som går. Det är jättesynd och jag försöker verkligen att tänka bort det och göra det till en "struntsak" för mig själv men ändå står jag där med hjärtat i halsgropen varje gång jag ska säga något. Igår gjorde jag dock yogaandning tio-fem minuter innan jag skulle upp och redovisa och vet ni - det hjälpte!
 
Önskar er alla en riktigt fin helg!
 
 


Follow Me on Pinterest Instagram RSS 2.0