I LOVE BRÖD

2014-03-11, kl. 22:17:00

 
Är det något jag verkligen gillar så är det bröd! Få saker går upp mot en god ägg- eller avocadomacka på morgonen, en riktigt god bit bröd till en soppa/gryta eller ett egengjort naanbröd. Vi exprimenterar ju lite med maten här hemma för att variera vår kost - både när det gäller vegetariskt, laktos- & glutenfritt. Därför har jag bestämt att jag ska försöka hitta lite olika brödrecept och prova vad som passar oss bäst. Dessutom händer det att man blir svullen (iallafall jag) när det äts bröd, vilket aldrig är roligt. Det är också svårt att bestämma vad man ska köpa för bröd när man står där vid hyllan i mataffären och inser att det ena brödet innehåller mer skit än det andra.
 
I helgen började exprimentet med ett för mig helt nytt område - glutenfritt bröd. Då flera i familjen är bekanta med detta tänkte jag att det dels är kul att bjuda på ett hemmabakat bröd när man får besök av dessa eminenta personerna (hint hint!) och dels vill jag se om det har någon effekt, eller snarare inte, på min mage.
 
Receptet fick jag av en klasskompis som är en hejjare på det där med glutenfritt och finns att få nedskrivet om man vill. Skriv i kommentarsfältet så skickar jag det! Tusen tack, Carmen & Adam!
 
 
Summan av kardemumman då? Ja, jag måste säga att jag hade väldigt svårt för konsistensen i början (plus att det är väldigt många ägg i) - nästan kräkreflexsvårt (OK - lätt överdrift). MEN, jag tänkte att det bara var en vanesak och mycket riktigt, några mackor senare gick det faktiskt bättre - både med smaken & magen. Det fick dessutom godkänt av M, bara det är ju en stor komplimang! 3,5 av 5 toast!
 

Postat av: Ulla

Jag har en nyinköpt bok med många recept på glutenfria bröd om intresse finns :)). Kram

Svar: JA! Vad roligt, får kolla det när jag kommer hem nästa gång. Kram
Sandra Ehrsköld

2014-03-11 @ 23:17:40Postat av: Anonym

Äh, jag håller med, så äckligt köpebröd är, detta går inte stt jämnföra! Måste ta tag i det för barnen skull :)
Så himla fina bilder du tar! Ha en fin dag! Kram

2014-03-13 @ 10:00:52Postat av: Anonym

Det var ju från mig ;)

2014-03-13 @ 10:01:17
Lämna gärna en kommentar.

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback