Semesterlunken

2014-06-28

Ingen väckarklocka utan att vakna när kroppen är redo
Långa frukostar
Sommarprojekt som man längtat hela året efter att ta tag i
Hinna träffa vänner & familjen
Sommarpratarna i P1
 
Men mest - tid.
 
På måndag börjar jag jobba. Det ska bli kul men jag har verkligen behövt den här veckan till att bara vara.
 
Fin helg önskar jag er!
 
(foto: jessica friberg)
 Goodbye MAJ! (del 3)

2014-06-28

Sista delen i denna lilla fotoserie av allt fint som hände i maj. Man ska ju inte leva i det förgångna så nu säger vi hejdå och blickar framåt istället.
 
En helg i maj åkte jag iväg med några klasskompisar i en gammal 60-tals buss och kollade på trädgårdar/naturen i södra Skåne. Det var så himla fint, både att få lära känna människorna bättre men även atmosfären - både i bussen och utanför.
 
 
 
Gänget
 
 
Hav, himmel, natur och kvällssol. Livet på en pinne!
 
 
Att vakna här. Med regnet som smattrade på taket och samma vy som när vi somnade. Fantastiskt. Tack Maj för alla fina stunder, alla människor som jag lärt känna och alla soliga dagar!
 Om odling

2014-06-27

Att odla upp något från frö är något jag gjort sedan jag var liten. Då planterades det rosenbönor med mamma och under året som gått har det mest varit ätbara saker man pillat ner i jorden. I år har jag provat mig på lite olika fröer för att se om det är lika lätt/svårt att dra upp blommor (vilket jag aldrig gjort tidigare). Det har gått sådär om jag ska vara helt ärlig (fel jord) men nu har äntligen alunroten tittat upp. Eftersom de inte verkade trivas så bra i den jorden de hade planterade jag om de små skotten igår kväll. Och små är de verkligen - kolla bara...
 
 
Idag ska jag hälsa på en kompis som flyttat till havet! Hoppas att det fina vädret håller i sig. Ha en fin dag!
 Torsdagsinspiration

2014-06-26

Idag fortsätter städningen! I mitt huvud snurrar mest stora tavlor/print och om jag ska bygga ihop mig en skohylla (se på bilden nedan). Ha en fin torsdag!
 
 Ciao bella!

2014-06-25

Vi är hemma! Eller, vi har varit hemma i 1,5 dagar - men det är inte förrän idag jag har landat på riktigt.
Att resa helt utan förväntningar eller planer (ok, kanske inte helt utan) verkar vara ett bra recept för oss. Jag föll pladask för Milano och känner att jag absolut måste återvända till Italien! Vi har ätit & druckit gott, utforskat staden och haft det varmt och skönt. Annat var det att komma hem - till regn och kyla. Tack för det, Sverige...
 
Å andra sidan blir det lite mer berättigat att stanna inne, städa (haha, vem försöker jag lura..) och kolla på film. Well, dagens mål är att få undan resväskorna i alla fall. Kram på er!
 
 Vacation

2014-06-18

Mer bilder från maj kommer nästa vecka då denna är fullproppad med roligheter. Hoppas det fina vädret håller i sig nere i Italien för dit åker vi imorgon!
 
 
Vi ses efter vin, ost och en massa pasta al' dente! Ciao!
 Goodbye MAJ! (del 2)

2014-06-14

Maj fortsatte & så gör även jag med tillbakablickarna och bilderna. Håll till godo!
 
Det blev ett besök till Botan i Lund tillsammans med M, eftersom ingen av oss varit där och iallafall en av oss är växttokig. Den andra hade nog inte lika roligt...
 
 
 
En favorit här ovan - Alchemilla mollis (daggkåpa).
 
 
Världens finaste hav av tulpaner!
 TGIF

2014-06-13

 
Idag skriver jag tenta och sedan åker jag hem till mamsen och pappsen i Blekinge för några dagar! Äntligen - sommarlov på riktigt!
 Goodbye MAJ! (del 1)

2014-06-12

Jag hann ju inte visa alla de där bilderna från allt som hände i majmånad, som jag lovade att jag skulle göra. De kommer nu, uppdelade i några inlägg! Bildregn - tjoho!
 
Exkursion första dagen på Trädgårdshistoria-kursen. Vi åkte runt i Danmark, det var intensivt, det regnade till & från men det var framför allt inspirerande.
 
 
I den ena parken låg ett zoo i anslutning och det blev lite mer tid vid elefanternas hus än i själva parken...
 
 
I Naerum blommade fruktträden på kolonilotterna.
 
 
 
När vi kom till detta slottet (Frederiksborg) var jag så trött och hungrig att allt som kom ur min mun var sura grodor och jag tänkte "hallå, varför ska vi kolla på ett jäkla slott". Well, jag hade ju ingen aning vad som väntade bakom slottet...
 
 
Nämligen parkernas park. Lunch with a view så att säga...
 
 
fortsättning följer...
 LUGN

2014-06-08

Efter tentor och inlämningar, slutredovisningar och deadlines - klassen spreds för vinden. Några av oss fick en sista kväll, med glädje, skratt och dans! Kramar och löften om att vi ses snart igen.
Jag vandrade hem i natten med ett leende och en värme. Vilken tur att just jag får ha dessa människor i mitt liv.
 
 
Nu försöker jag plocka upp mig själv från totalt sommarlovsmode (som går ruskigt fort att komma in i), för jag är inte riktigt klar. En sista tenta kvar. Så jag kör på, rutiner är mitt sommarrecept. Gå upp hyffsat tidigt, träna, göra sådant jag vill göra, ta det lugnt. Vi får se hur det går...
 Tentor & sol

2014-06-03

Jag hade behövt en helg till efter helgen då denna försvann litegrann. Som tur var kom mamma på besök och jag kunde pusta ut lite i lördags men jag känner att några sovmorgnar samt helt fria dagar hade suttit på sin plats.
Jag är dock glad över att vädret fortsätter visa sig från sin bästa sida - det gör det lättare att orka med!
 
 
Har en hemtenta som ska in, bäst att göra klart den...
Kram
 


Follow Me on Pinterest Instagram RSS 2.0