Godmorgon måndag!

2014-01-27

 Symbolik

2014-01-26

Jag är en sådan person som värderar saker som kanske har en personlig historia eller symboliserar någon händelse eller ett speciellt minne av något slag. Det här halsbandet är ett bra exempel. Det påminner mig om en psykiskt jobbig resa till Paris, men jag återvände med en vän jag trodde att jag hade förlorat. Jag har ett, hon har ett - för att påminnas om att vi klarar det mesta ihop, trots flera hinder genom åren.
 
 
"Vi kommer alltid ha Paris,
den här staden äger vi.
Den är till för oss
och inga andra"
 
 
ur "Vi kommer alltid ha Paris", Veronica MaggioFredagsbuketten

2014-01-25

 
Igår köpte jag mig en bukett med fina blommor för att fira fredagen och helgen. Det gör så himla mycket i en annars lite vintertrött lägenhet - plötsligt kom liv och lite vår in! Är det förresten någon som vet vad de gula "bollarna" heter?
 
 Idag känns bättre

2014-01-25

 
Jag har haft en väldigt jobbig vecka i skolan... Det här med rutiner är ju bra så länge man är inne i dem. Denna veckan har jag varit helt golvad över att försöka komma in i dem. Dessutom kan jag bli så låg när jag är trött. Får dåligt självförtroende och känner mig besviken på mig själv som inte orkar. Blir ledsen över att jag tycker det är jobbigt med vädret och andra petitesser när det finns andra som har det så mycket värre och blir lite mer besviken på mig själv.
 
Nu är det helg iallafall och jag mår bättre. M och jag tog en skön sovmorgon, åt frukost och kollade på film. Jag funderar på att sy lite, sticka eller kanske plocka fram mitt ritblock. Göra saker som gör mig glad.
 
Fin helg, kära ni!Hello monday!

2014-01-20

Här har det blåst så in i bomben hela helgen och trots min posttentamigrän som alltid kickar in har jag haft ett par väldigt fina, lediga dagar. Häng med vänner, många härliga skratt och god mat. Igår blev det en trött men mysig & social söndagsmiddag och så lite godis på det - superfin helg med andra ord! Idag väntar ny termin och med det ny kursstart - spännande!
 
 
 Fin måndag!
 Sista racet

2014-01-16

Idag är det sista pluggdagen innan tentan! Jag är lite orolig över hur jag ska hinna med allt, men jag ska göra mitt bästa. Är fortfarande väldigt trött från blodgivningen igår (första gången ska vara värst) men som tur var fick jag järntabletter med mig hem så jag hoppas de kickar in snart!
 
 
Efter tentan väntar en lång, skön helg och sedan är det nya tag på måndag!
 Tulpanens dag

2014-01-15

 
Ni som har hängt med på mitt instagram ett tag känner säkert igen de här marockanska borden. Igår, med inspiration från förra inlägget, fick jag ett ryck och började flytta om lite grejer här hemma. Ett av borden hamnade i hallen (utan plattor, vilket blev precis lika snyggt) och för att addera lite färg köpte jag med mig ett fång tulpaner hem. Det är ju nämligen "Tulpanens dag" idag plus att jag varit och lämnat blod för första gången i mitt liv! Så en liten belöning i form av blommor tyckte jag satt helt på sin plats. En fin klasskompis fyller dessutom år idag - hipp hipp! Åter till tentapluggandet!
 
Fin kväll på er.
 
 Inför våren

2014-01-14

Jag vet inte hur många av er som rusade ut och njöt av kylan och snön igår innan den försvann. Här hemma var det minst sagt skilda meningar. Jag: Ja, äntligen kommer vintern!!! M: Åh nej, måste det komma snö? Jaja, det var ju borta imorse ändå...
Oavsett väderlag har jag som sagt haft lite vårlängtan och inte bara när det kommer till färre lager kläder och ljusare färger utan även på inredningsfronten. En riktig storstädning behövs i vår lägenhet och då kan man ju lika bra börja fixa inför kommande säsong (även om våren inte är här på ett tag). Här kommer lite inspiration!
 
 
Insåg att det mest är ljuset jag längtar efter. Ljuset och fina blommor... Imorgon är det jag som går och köper ett fång tulpaner!
 Hej solen!

2014-01-12

Idag skiner solen, ja någonstans där bakom alla moln. Men den tittar fram ibland och det gör mig glad. Och att jag får vårlängtan. Massa vårlängtan!
 
 
Fin söndag på er!
 Bra start

2014-01-11

 
Vi införskaffade en mixerstav för någon vecka sen (äntligen!) som har gått varm sedan dess. Mest smoothies har det blivit och även idag startade vi med en sådan, efter en välbehövd sovmorgon. Nu - melodikrysset, sen - tentaplugg!
 
 HAPPY FRIDAY!

2014-01-10

 
Det har varit en kort vecka för min del men sovmorgnarna är numera ett minne blott. Ska spendera hela helgen med tentaplugg! Och kanske en promenad eller två.
 
Fin fredag!
 Drift away

2014-01-08

Såhär i tentapluggstider är det väldigt lätt att förlora sig i andra tankar. För tillfället sitter jag och tänker på allt roligt vi ska göra när vi ÅKER TILL MILANO i juni!! Vi åker dit ett gäng för att alla (utom jag) ska gå på konsert, men jag hänger med ändå. Det finns säkert något annat man kan hitta på i denna vackra stad. Har ni några tips är de varmt välkomna! Nej, åter till de något slarvigt nerkladdade föreläsningsanteckningarna...
 
 Purple is the new black

2014-01-05

Pantone publicerade för ett tag sedan årets färg 2014 och lite otippat blev det en lila nyans som de beskriver såhär på hemsidan:

"Radiant Orchid blooms with confidence and magical warmth that intrigues the eye and sparks the imagination. It is an expressive, creative and embracing purple—one that draws you in with its beguiling charm. A captivating harmony of fuchsia, purple and pink undertones, Radiant Orchid emanates great joy, love and health."
 
 
I all sin enkelhet får jag ingen "wow"-känsla (jag har nog aldrig varit en lila tjej) men gå in här så finns det mängder med inspirationsbilder! Vill ni ha en trendrapport på alla vårens färger, kolla in dem här. Mycket trevlig läsning för den färgintresserade.
 
 
(all information, bilder och citat är hämtade från Pantone's hemsida: http://www.pantone.com/pages/index.aspx?pg=21129)004

2014-01-04

 
Idag strömmar ljuset in genom fönsterna i vår lägenhet! Härligt, säger jag, och det blir nog en promenad senare. Först har jag en massa skolarbete som måste bockas av. Det är faktiskt kul att vara igång igen! Ha en fin dag! Kram
 Save it for a rainy day

2014-01-03

 
Regnet öser ner utanför och allt är grått... Då finns det bara några saker att göra; slå på vattenkokaren, plocka fram evighetsstickningen och slänga upp fötterna i soffan. Over and out!
 For the love of buds

2014-01-02

 
Och DÄR slog min amaryllis ut, julen var visst inte slut... Visste ni förresten att amaryllis som vi känner till den inte är "äkta" amaryllis utan den heter egentligen "riddarstjärna". "Äkta" amaryllis heter "kapamaryllis" och ser ut såhär. De tillhör samma familj men inte samma släkte. Sånt får man lära sig i min skola!
 001

2014-01-01

 
De senaste åren har jag alltid den 1 januari slumpat fram ett nyårslöfte för året med hjälp av denna sida, men det verkar inte som att den fungerar i år... För övrigt tycker jag det är lite överskattat med nyårslöften. Däremot tycker jag att man kan sätta upp personliga mål. Jag har inte funderat ut alla än (det tenderar att bli en del) och jag måste rota fram listan från förra januari, men i år ska jag försöka att verkligen jobba mot mina mål.
 
Oj, det lät ju som ett nyårslöfte det. BAM!


Follow Me on Pinterest Instagram RSS 2.0