There's always room for some sweet apple pie

2013-09-23

Igår avslutade vi helgen på allra bästa sätt - med äppelpaj! Höstens första smulpaj, men definitivt inte den sista.
 
 
Idag börjar en ny vecka och för mig är det tentaplugg som gäller. Dessutom är ullpolon på, det börjar bli riktigt kallt på morgnarna.. Hoppas ni får en riktigt bra måndag!
 Lilla rut

2013-09-19

 
Kommer ni ihåg dessa mormorsrutorna? De blev till en filt till världens bästa Lou, våra kompisars lilla nykomling!
I oktober får vi äntligen träffa det lilla livet, som vi längtar! Det tog ett tag innan den blev klar, måste jag erkänna, men det var för att jag ville att den skulle bli så bra som möjligt. Vilket innebar att jag drog upp garnet några gånger och provade lite olika tekniker för att få allt på plats. Men det blev bra till slut, tack och lov!
 
 Let it pour

2013-09-18

 
Regn ute = plugg inne. Idag blev vi lediga pga inställda aktiviteter med skolan. Fast man är ju inte riktigt "ledig" trots det. Nej, jag har pluggat mer eller mindre hela dagen och sen blev det en promenad för att pausa och få lite frisk luft. Nu väntar middag och lite fix med mina blommor, sedan är det bara på det igen.. Hoppas ni har en bra vecka!
 
 Lugn fredag

2013-09-13

 
Idag har jag cyklat över två mil, kommit för sent, kommit för tidigt, kollat på skogar, stränder, lundar och ett lanskapsexperiment. Nu ska jag, efter att ha smällt i mig nästan en hel stor pizza, greppa mina nya stickor (dags att börja med vinterprojekten) och slänga på en film - ÄNTLIGEN HELG!
 Skördetid

2013-09-11

Hej på er! Idag har jag fixat lite i min lilla "trädgård" ute på loftgången. Gräslöken klipptes ner och åkte in i frysen, skidorna på luktären knipsades av och ligger i fönsterkarmen för att torka. Jag hade även några lavendelblommor som vissnat och självklart ska även de tas vara på, kanske blir det lavendelsocker till skorpor att mumsa på i höst...
 
 
I skolan har vi fullt upp med föreläsningar och en massa latinska namn som ska in i hjärnan. Tyvärr åker de ut väldigt snabbt igen så det blir till att repetera och repetera...
 When the sky is grey - dream away

2013-09-09

Regntunga moln ligger över Malmö. Hösten verkar vara här på riktigt nu. Jag gick barbent till skolan imorse och kände mig febrig när jag kom hem, onödigt och dumt.. Det bästa med att det regnar är att man kan tända massa ljus och uppskattar liksom inomhus lite mer än vad man kanske gör, säg, på sommaren. Vilket leder till det näst bästa med att det regnar - att man kan tänka tillbaka på den fina sommaren som var och kanske längta lite, lite till nästa. Som Christin så bra skrev HÄR!
 
 Kantarellpaj

2013-09-08

 
Det är dags att ge sig ut i skog och snår & gå på jakt efter skogen guld - kantarellerna! Svampsäsongen är här, men eftersom det varit en sån torr sommar kan de lysa med sin frånvaro. Jag åt dock en väldigt god kantarellpaj för ett tag sedan med sommarkantareller och det satt fint i kistan vill jag lova!
 Första veckan

2013-09-07

De senaste två veckorna har verkligen gått i ilfart! Förra veckan slutade jag på mitt jobb, stack till Öland för att klämma ut det sista ur sommaren och gå på två av mina finaste vänners bröllop. Denna veckan började med skolstart och sedan har föreläsningar, insparksaktiviteter som middagar och pubar, häng med klassen och rundvandringar bland växtsortimentet avlöst varandra. Jag känner mig lätt överväldigad och trött men denna veckan har varit rolig! Här kommer lite bilder! Ha en riktigt fin helg och KRAM på er!
 
 
Fick finaste Dahlia-buketten när jag sa hejdå på jobbet!
 
 
Underbara Öland!
 
 
Fix och trix med J's bröllopsfrisyr.
 
 
Plugg i sommarsortimentet på Alnarp.
 
 


Follow Me on Pinterest Instagram RSS 2.0