Lördag mitt i veckan

2013-10-31

(bild lånad från GRANIT's instagram)
 
Eftersom vi är indelade i grupper i skolan just nu och har uppdelade undervisningstider behövde jag inte vara i skolan igår. Egentligen skulle jag väl pluggat men eftersom jag ligger i fas med vad vi håller på med kände jag att jag var värd en ledig dag!
Så det blev lång sovmorgon, sedan begav vi oss (M kom hem en dag tidigare från jobbet) ner på stan för att kolla på skor till honom. Det slutade med både det ena och det andra inhandlades plus att vi unnade oss en jättemysig vinlunch! Det kändes som helg på en onsdag - så skönt!
Jag möblerade om i veckan här hemma (när stormen pinade Malmö hade jag inte ro att sitta still...) och nu står ett hörn i vardagsrummet lite tomt och mörkt så jag funderade på att inhandla en av de där populära ljusslingorna från GRANIT... De har ju dessutom kommit i vitt nu så jag ska ta mig en riktig funderare. Tror att det hade kunnat bli fint, plus att man behöver ju all mysbelysning som finns nu när det är så mörkt om kvällarna.
Nu ska jag åka till skolan och dra på mig skyddsrocken - här ska labbas! Håll tummarna för att det inte blir några explosioner...
 I love autumn...

2013-10-28

 
Tack HÖSTEN, för att du har varit så fin och burit mig på dina varma vindar och mött mig med dina underbara färger i gult, orange & rött varje morgon! Du har skämt bort mig med energi och omfamningar & jag har varit mycket piggare än de senaste höstarna. Vi har vandrat hand i hand för att köpa kaffe, skrattat medan du skakat av dig trädens alla löv som en blöt hund i slow motion och jag har fått umgås med så fina människor, hela tiden med din vänliga hand på min axel.
 
Idag kom stormen. Jag är rädd att hösten blåste bort med den och väntar mig inget annat än regn och tråkigt väder den närmaste tiden. För några helgen sedan var jag hemma i Blekinge, då såg det ut lite såhär...
 
 
Hoppas att ni har det bra ute i stormen och tittar in här lite då & då! Kram på er
 Inte hela sanningen

2013-10-15

Jag måste erkänna - lite roliga saker gör jag faktiskt förutom att plugga! Förrförra veckan åkte jag med skolan till Österlen och hade en supermysig lära-känna-varandra-och-skåne-dag. Många av mina klasskompisar har ju inte bott i Skåne lika länge som jag och därför är ju ett Österlenbesök nästintill obligatoriskt! En härlig dag var det och här kommer lite bilder.
 
 
Första stoppet var på Österlen kryddor där vi fick en guidad tur i kryddodlingarna och fick se resten av verksamheten på gården.
 
 
Sen begav vi oss vidare till Ale's stenar där vyerna var helt fantastiska! Vi klättrade på stenar, kollade på havet och blev omringade av kossor.
 
 
Nästa stopp för dagen var Kiviks hamn där vi kollade på årets äppeltavla innan vi fortsatte vidare till Kiviks musteri där vi fick en guidad tur och smakade på finfin äppelmust!
 
 
Jag hittade mitt äpple!
 
 
Äppleträd i massor!På mina stickor...

2013-10-10

 
Alltså, det här med att hinna blogga i tentapluggandet går --> sådär! Brukar universitetsprogram ha en tenta i månaden? Jag känner mig helt överrumplad av detta... Det blir kanske en större kontrast också när man inte har pluggat på ett tag.
Så fort jag har lite tid över tar jag upp min terapi, stickningen! Just nu håller jag på med en mysig hösttröja i 100% ull som är min första tröja någonsin. Det är spännande att se utvecklingen och jag tjatar hål i både M's och mina klasskompisars öron om denna förbenade tröja. De måste tro att jag är någon slags sticknörd... hrm.. vilket jag ju är...Nog om det - tillbaks till böckerna! Kram på er
 En liten present...

2013-10-02

Svängde förbi favvo-blomsteraffären på vägen hem från skolan idag för att fira att jag klarade första tentan! Äntligen en bekräftelse, en liten knuff i rätt riktning, som visar på att det här faktiskt är vad jag ska göra. Det behövs när dagarna ibland blir lite grå och man tvivlar på sig själv.. Med mig hem fick jag en superfin cyklamen men lite krusiga kronblad (gillar inte dem så mycket annars) och en variant på silverek (kommer inte ihåg namnet) som ska få stå ute och pryda loftgången ett tag till. Ha en fin kväll hörrni!
 
 Tisdagsmorgon

2013-10-01

 
Godmorgon Oktober! Jisses, vad tiden går fort.. Nu har jag gått i skolan i en månad redan. Dessutom gjorde jag min första universitetstenta igår - det var nervöst! Efter det firade klassen att det hela var över med tentaöl och indisk mat.
Idag tar jag det lugnt, har mysfrukost här hemma med tända ljus och musik. Trots att man bara vill lägga sig ner och sova i ett par dagar efter en tenta så är det bara att hoppa upp på hästen igen. Vi har nämligen en inlämningsuppgift & en tenta till om två veckor...
Mitt i allt tentaplugg hittade jag denna skivan som jag garanterat kommer lyssna sönder i höst - tips till alla er som gillar soul, singer/songwriter och jazz i en härlig blandning. Puss och kram!
 


Follow Me on Pinterest Instagram RSS 2.0