SLÖA SÖNDAG

2013-05-26

 
Det har inte gått i många knop idag, kära vänner! Har jobbat fler dagar i rad än vad jag brukar och åkt på en inflammation i hälen, så jag försöker att ta det lugnt när jag kan. Eftersom regnet smattrat på rutan sedan i morse har det inte varit några problem... Det blev en pysseldag med massa musik och te!
Gjorde godaste woken till middag (tack hanna för inspirationen!) och nu blir det ytterligare en kopp te och nya avsnittet av "Barnmorskan i East End". Ha en härlig söndagskväll!
 
 Det spirar!

2013-05-24

Nu börjar mina fröer titta upp ur krukorna i form av späda små plantor. Hittade helt fantastiska liljor i blomsteraffären sist jag var där så de får också vara med på ett hörn! Happy friday!
 
 Ögongodis - uterum

2013-05-22

Hittade detta fantastiska växthus/uterum och ville bara dela med mig av dess underbara färger och känsla! Hade jag haft ett sådant rum hade jag nog inte befunnit mig i någon annan del av huset. Idag längtar jag efter att solen ska komma tillbaka, det har regnat i Skåne de senaste dagarna...
 Från frö

2013-05-21

När man jobbar inom serviceyrken träffar man ofta väldigt mycket folk. Jag jobbade på restaurang ett tag, som riktade sig mot barnfamiljer, och funderade då väldigt mycket över mina värderingar och tankar när det gällde barn (vilket inte var så konstigt kanske). Många gånger var det, tyvärr, ofta jag tänkte att "sådär ska jag INTE göra när jag skaffar barn" snarare än tvärt om, vilket är lite tråkigt tycker jag..
Samma sak händer lika ofta nu när jag jobbar i butik, att jag ser/hör exempel på saker som jag inte vill upprepa när det gäller mina barn, vänner eller människor i allmänhet. Det handlar mycket om kroppsideal, om ens egen kropp och om andras, men lika mycket om bemötande av människor.
 
Jag fick en komplimang av en kund för några dagar sedan, som var inne i butiken med sin frågvise son. Enligt henne var han i trots- och "varför"-åldern och höll inte med om någonting och skulle fråga om precis allting. Det är ju inget konstigt fenomen, de måste ju lära sig om saker de små liven, men jag kan tänka mig att leva med det  24h om dygnet inte alltid är kul och det är klart att man tröttnar ibland. Han ställde en fråga till mig när de kom fram till kassan, mamman suckade och himlade med ögonen ursäktande, men istället för att vifta bort hans fråga med ett kort svar förklarade jag för honom på ett sätt som jag hoppades att han skulle förstå på. För även om han är ett barn ville jag inte "försköna" något för att få honom att förstå, bara förklara och visst förstod han till slut. Barn är inte dumma. Mamman komplimerade min förklaringsteknik som "pedagogisk" och undrade om jag var lärare.. Det är jag ju inte utan jag hade ju bara bemött honom som jag själv velat bli bemött, barn som vuxen.
 
Idag hörde jag en mamma säga till sin dotter, som var i tonåren, att hon inte kunde ha vissa kläder för att hon såg ut si och så, att hon hade för stor rumpa osv. Det här är ett av de mest förekommande samtalen som jag reagerar på, alltså föräldrar (läs mammor) som klagar på sin kropp inför sina barn. Dottern svarade iallafall att mamman visst inte hade stor rumpa, inte större än hennes iallfall..
 
VAD ÄR DET FÖR TANKAR NI APPLICERAR PÅ ERA BARN?!
Hur ska man kunna säga till sina barn att de visst är fina som de är, om man inte tycker det om sig själv? Hur ska man kunna kräva att lille Pelle ska ha bra betyg i skolan om han inte vill säga något eller ens delta på lektionerna i skolan för att han tycker att det är "pinigt" att fråga saker? Förstår ni inte att det är VI/NI som gror de där fröna? Fröna till bl.a. dålig självkänsla och kroppsuppfattning och ja, till allt!! Det är mycket tankar som kommer upp till ytan när det gäller detta. Vi får inte glömma att barnen är vår framtid och om vi ska kunna påverka den, till det bättre, måste vi påverka dem - barnen!
 
För att det inte ska bli för mycket Michael Jackson över detta (I belive the children are our future osv..) så vill jag bara säga: tänk efter lite extra, iallafall ibland! Jag slår vad om att era barn (nutida eller framtida) tycker att ni är finast i världen och jag slår vad om att de älskar att lära sig från er, för enligt dem kan ni ju allt. Så låt dem tycka det! Förstör inte bilden de har av er för er egen dåliga självkänslas/förtroendes skull eller för att ni "inte orkar"...
 Lilla snigel

2013-05-21

 
Jag har sagt det förr och jag säger det igen - att få starta dagen i min egna takt, läs snigeltakt, är bland det bästa jag vet. Äta frukost i lugn och ro, fixa lite här hemma osv, är så skönt. Idag är jag lite extra seg eftersom gårdagen var intensiv och innehöll mycket tankeverksamhet och spänningar (gjorde antagningsprov till en utbildning jag sökt). Tack och lov att jag har så fina människor runt omkring mig som stöttar & peppar på! Ni hjälper mig så otroligt mycket när självförtroendet tryter...
Därför hoppas jag på en lugn jobbdag och sen ikväll blir det en film i horisontellt soffläge! Imorgon är jag tillbaka, med mer energi. Kram på er!
 Hejdå vecka 20

2013-05-19

 
Efter en vecka kantad av migrän, promenader, gos och mycket på jobb är jag ganska slut. Vovven vi passade har åkt hem, jobbhelgen är över och sängen väntar. Stillsamheten hägrar. Imorgon är jag ledig, ser fram emot det. Skriver mer då! Nu - le bed!
 Buddy

2013-05-12

 
Oj, vad rörigt det är med röda veckodagar mitt i allt. Igår kändes som söndag och idag... Ja, idag vet jag knappt vad det är för dag. Om några timmar ska jag på brunch med ett gäng kollegor men innan dess kommer en väldigt efterlängtad besökare som ska vara hos oss i en vecka. Vi ska nämligen vara hundvakt igen!!
 Kick back and relax

2013-05-10

 
Godkväll alla fredagsmysare! Här hemma gör vi inte många knop, M är sjuk och ligger och hostar i sovrummet och jag käkar popcorn & kollar på film. Blev en lätt men supergod middag idag - halloumisallad! Ville mest bara önska er en trevlig helg!
 Med solsken i blick

2013-05-07

 
Med risk för att förvandla detta till en växtblogg (kanske inte så konstigt ioförsig), (och tråka ut er helt och hållet) får ni en bild på en stickling som blev planterad idag. Det har varit underbart väder och större delen av dagen har spenderats utomhus, på promenad, på ett fik & i en park. Man får ju passa på när man är ledig! Härligt att det är så pass varmt att man kan hänga på en filt i parken. Vi gick lite i stan också, jag köpte griffelark som man kan skriva på med vit penna och sätta lite vart man vill, som här på blomkrukan. Om man nu råkar glömma bort vad det är man har planterat, haha. Det kan nog vara bra när man sår grejer, för att hålla reda på krukorna osv. Ni hittar det på Granit! Sov gott, vänner.
 Körsbärsblom

2013-05-06

 
I söndags hade vi finbesök och eftersom vädret var på topp blev det en promenad i parken. Vi tog även ett glasstopp i solen vilket blev årets första uteglass - mums! Det är så härligt nu när allting blommar, de söta knopparna, underbara färgerna och dofterna!
 
 Vecka 18

2013-05-05

Välkomna till ett nytt litet inslag här på bloggen, nämligen "Veckans favoriter", där jag delar med mig av tänkbara, inspirerande eller kanske t.om. provocerande inlägg från bloggar jag följer eller råkat komma över under den gångna veckan... Klicka på bilderna för att komma till sidan. Vi börjar med en vårsprudlande mix - varsågoda!
 
 
Lucy's fina halsband & en gammal Pariskarta.
 
 
AT's utomhusinspiration & Decor8's läsvärda inlägg om bloggning.
 
 
AMLUL's röda skor & Hedvig's oslagbara stil.
 Saturday sunshine

2013-05-04

 
God morgon, fina ni! Som jag har längtat efter denna lediga helgen.. Det händer massa trevligheter både idag och imorn så det kan bli lite tyst här. Men nästa vecka planerar jag lite grejer, kanske dyker det upp en tävling till och med... Vi får väl se. Ha en riktigt fin helg! Kram på er
 Spring i benen

2013-05-02

Idag har jag och en kollega deltagit i "Vårruset". Många deltagare och skön stämning. Det gjorde ju inget att solen tittade fram heller! Förra året var det väldigt varmt och jag kommer ihåg att jag efter 1 km kände mig jättetorr i munnen. Det var inget problem i år, för nu gick vi istället för att springa. Nästa år kommer jag dock försöka att avancera i grupperna. Ska bara se till att träna lite mer först........ :)
 
 


Follow Me on Pinterest Instagram RSS 2.0