Stora symässan 2013

2013-03-16, kl. 19:56:00


Jag begav mig till "Stora symässan" idag med hopp om inspiration, att träffa likasinnade och schyssta mässpriser. Mässan levererade, humöret hos både besökarna och företagen var på topp (trots trängseln..), det var många företag samlade (priserna varierade men var relativt höga) men jag slås ändå av en känsla av att mycket inte är riktat mot mig och min åldersgrupp. Handarbeten har någon slags stämpel på sig att det är äldre som håller på med det (om man kollade på besökarnas åldrar så var ca 90% över 50) och det är till viss del sant, men var är alla nya, kreativa förmågor och företag?! Man kan inte förvänta sig att en stämpel försvinner om man inte försöker göra något åt den. Plus att många montrar kändes... gamla. Tygerna påminde mig om min uppväxt på 90-talet, mönsterna var fina men kanske inte så uppdaterade. Det var antingen det eller så var det riktat mot barn men plastiga pärlor och neontrådar i plast.. Jag vet inte om jag är för hård och det är säkert så att unga inte vågar satsa på handarbete då det ses som "en gammal grej" av människor överlag men jag tycker det är så synd bara. Men jag förstår verkligen, jag blir ju kallad "lilla tanten" på jobb när jag sitter och stickar eller virkar.. Jag tar det med en klackspark och skämtar själv om det men egentligen är det ganska frustrerande...
Några idéer och lite material rikare blev jag iallafall. Alla som håller på med någon sort av handarbete och för tekniker och faktiskt traditioner vidare ska ha en stor kram och klapp på axeln. Tänk vilket kulturarv som vi går miste om annars. Blev extra glad när jag såg Blekinge-montern med ett välkänt ansikte (en gammal slöjdlärare till mig). Ha en bra lördagskväll, hörrni!


Postat av: Linn

Och slöjdläraren måste ju ha jublat när han/hon såg dig där! :-)

Tycker det verkar underligt som du säger, jag trodde att åtminstone stickning och virkning vad trendigt i dag, liksom sömnad. Broderi har möjligen fortfarande en bit att gå, men är nog snart där. Håller med dig, all heder åt dem som för tradition och hantverk vidare!

2013-03-20 @ 06:37:55
URL: http://lyckoland.blogg.se/
Lämna gärna en kommentar.

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback