Snor och slem

2013-03-25

 
Förkyldningstiderna blomstrar och jag är en av dem som till slut inte pallade trycket. Med en ûberförkyld sambo kanske det inte är så konstigt. Försökte mig på att jobba igår och idag är jag slut igen. Näsan rinner och halsen kliar. Förhoppningsvis går det över snart! Hoppas ni klarat er undan sjukdomar - kram!
 In my head

2013-03-19

 
Ungefär såhär ser det ut i mitt huvud för tillfället... Eller, de flesta tankarna involverar trädgårdar och blommor m.m. Visst hade det varit underbart att ha ett hav lavendel i sin trädgård som man bara kunde sitta och njuta av varje kväll! Åh, vad jag längtar efter en egen trädgård!!
 Stora symässan 2013

2013-03-16


Jag begav mig till "Stora symässan" idag med hopp om inspiration, att träffa likasinnade och schyssta mässpriser. Mässan levererade, humöret hos både besökarna och företagen var på topp (trots trängseln..), det var många företag samlade (priserna varierade men var relativt höga) men jag slås ändå av en känsla av att mycket inte är riktat mot mig och min åldersgrupp. Handarbeten har någon slags stämpel på sig att det är äldre som håller på med det (om man kollade på besökarnas åldrar så var ca 90% över 50) och det är till viss del sant, men var är alla nya, kreativa förmågor och företag?! Man kan inte förvänta sig att en stämpel försvinner om man inte försöker göra något åt den. Plus att många montrar kändes... gamla. Tygerna påminde mig om min uppväxt på 90-talet, mönsterna var fina men kanske inte så uppdaterade. Det var antingen det eller så var det riktat mot barn men plastiga pärlor och neontrådar i plast.. Jag vet inte om jag är för hård och det är säkert så att unga inte vågar satsa på handarbete då det ses som "en gammal grej" av människor överlag men jag tycker det är så synd bara. Men jag förstår verkligen, jag blir ju kallad "lilla tanten" på jobb när jag sitter och stickar eller virkar.. Jag tar det med en klackspark och skämtar själv om det men egentligen är det ganska frustrerande...
Några idéer och lite material rikare blev jag iallafall. Alla som håller på med någon sort av handarbete och för tekniker och faktiskt traditioner vidare ska ha en stor kram och klapp på axeln. Tänk vilket kulturarv som vi går miste om annars. Blev extra glad när jag såg Blekinge-montern med ett välkänt ansikte (en gammal slöjdlärare till mig). Ha en bra lördagskväll, hörrni!
Äntligen helg!

2013-03-16

Godmorgon, kära ni! Idag blir det ingen frukostbild (haha jag lovar!) utan idag laddar jag inför symässan med ett fint påskpynt. Ägg kan ju målas på tusen olika sätt, men jag tycker nog det här är ett av de finaste - "akvarelligt" i olika mönster! Ha en fin helg och håll utkik för bilder från mässan. Kram
 
 Let's fly away

2013-03-15

 
Vintern har kommit tillbaka, med råge. Men det gör mig inte så mycket, för om en månad exakt sitter jag förhoppningsvis i en av dessa solstolarna och har det gött. Ville bara säga det... :)
 Pick me up when I fall

2013-03-14

Jag hittade den här bilden för ett tag sedan på Pinterest och om jag känner mig lite hängig någon dag så brukar jag titta på den och sedan mår jag bättre, haha! Har ni några hemliga knep för hängiga dagar?
 
 
Den här är med rolig, mest för att jag är så klumpig jämt...
 
 Frukostmys i soffan

2013-03-14

Halloj! Idag är jag lite segstartad pga av den mysiga ost & vinkvällen jag hade igår med en kompis, så det fick bli filmfrukost i soffan. Jag tittade klart på "The Hobbit" och måste säga att jag tyckte den var riktigt bra (är inte något "Sagan om ringen"-fan direkt). Så, en frukost bild till - coming at ya!
 
 
Idag har jag lite ärenden som måste fixas (det får nog bli en promenad till stan) och ikväll ska jag träffa en kompis och kolla på tapeter! Jag hittade finfin inspiration hos Colorelle på retrotapeter så nu är jag kluven igen! Ahh, ljuva beslutsångest. För övrigt så peppar jag inför helgens symässa här i Malmö - är det någon som ska dit? Önskar er en fin torsdag!
 Solskensfrukost

2013-03-11

 
God morgon på er! Idag strålar solen in genom fönsterna igen och jag har njutit av morgonens yoga. Yes, jag har äntligen köpt mig en matta så nu blir det lite lättare att göra det hemma! Önskar er alla en fin start på veckan, här känns det som söndag eftersom jag jobbat hela helgen.. Idag är jag dock ledig och har lite att stå i. KRAM
 Patchwork

2013-03-07

 
Ett av dagens ärende gick till tygaffären där jag köpte tyg till våra stolar i köket. Jag hittade en bild som jag blev inspirerad av och tänkte att jag skulle försöka mig på att göra något liknande. Färgskalan på tygerna blev ganska pastellig eftersom vår nya köksmatta är ganska ljus, men jag tror det blir bra! Det återstår att se...
 
 Ljusterapi

2013-03-07

 
Jag kan inte sluta lovorda ljuset och solen som vaknat ur sin vinterdvala! Igår var det ljust när jag gick hem från jobbet och det var länge sedan. Idag väntar några ärenden innan jag knallar till jobbet - ha en riktigt fin dag!
 Won't you bring back all those colours to my dreams

2013-03-05

 
Åh, vilken härlig dag det har varit! Full med solsken och så mycket utetid som bara gick för att insupa den härliga luften. Jag har pysslat om mina "små" inneväxter och planerat lite inför vår/sommar på vår loftgång. Citrus- och grapefruktplantorna blev beskärda (vi får se hur de hämtar sig) och alla fick nya krukor! Tyvärr råkade jag knäcka en av klängväxterna när jag skulle ta ner den från persiennsnöret och plantera om den, den mår inte så bra nu. Vi får hoppas att den tar sig. Här kommer lite härlig balkonginspiration!
 Goodmorning sunshine!

2013-03-05

 
Hej på er! Det blev lite paus igen (jag har ju så mycket att göra om dagarna..) men nu är jag tillbaka! Jag har varit hos mina föräldrar och laddat batterierna, fikat och fotat. Sånt där som man behöver ibland. Idag är jag ledig och jag ska börja bocka av dagens milslånga att göra-lista - vi hörs lite senare!
 


Follow Me on Pinterest Instagram RSS 2.0