Pysselpresent

2013-08-16, kl. 00:05:09

De roligaste presenterna att ge bort är sådana som man har knåpat ihop själv! En av grejerna jag har gjort i sommar är att lära mig makramé och framför allt göra smycken (jag tycker armband är finast men det är ju en smaksak). Så efter några provtrådar, ett par instruktionsfilmer och lite svordomar fick jag ihop ett armband värdig min bästa vän (som fyllde år i somras). Här ser ni det på, fast på mig - jag var ju tvungen att prova så det satt som det skulle!
 
 
Vill du också prova på? Här är sidorna jag använt mig av:
 
http://honestlywtf.com/diy/diy-macrame-bracelet/- för inspiration
http://www.flornatura.hu/2009/09/10/makrame-csomozas/ - för bra bilder
http://factorydirectcraft.com/factorydirectcraft_blog/adding-josephine-knots-hemp-bracelet/ - för den fina josephine-knuten
 

Postat av: Anne

Kul! Jag har precis lånat två böcker på bibblo om makrame men inte hunnit prova än. Vad är det för kvalité på din tråd?

Svar: Åh, du har mycket kul att se fram emot, även om det är lite pilligt.. Jag har provat lite olika, köpte ett kit på panduro först med olika färger av vaxad tråd, men den var "för" vaxad tyckte jag och man blev liksom kletig när man hade armbanden på sig. Sedan hittade jag en annan, också på panduro, som heter "waxed cotton string" och som säljs var färg för sig. Den var mycket bättre! Hon som hjälpte mig sa att man kan använda nästan vilken tråd som helst, men det är lättare att börja med de vaxade om man inte är van. Lycka till!
Sandra Ehrsköld

2013-08-17 @ 18:42:46
URL: http://Http://mammanpysslar.blogg.se
Lämna gärna en kommentar.

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback