17. Water

2012-05-17, kl. 21:12:00

Många skriver om vatten som en självklarhet, vilket det är för oss (de flesta iaf) i Sverige. Hur man har glada barndomsminnen om hur man badar i havet, leker i regnet, vattenspridaren eller liknande. Själv förknippar jag vatten med lite rädsla, om jag ska vara ärlig. Självklart inte allt vatten, såsom kranvatten eller regn, utan stora vatten. Jag har helt enkelt väldigt mycket respekt för vatten, i många av dess former.

När jag
var yngre hörde jag någon gång att man kunde drunkna i en vattenpöl vilket gjorde mig lite rädd. Nu låter det väldigt dramatiskt men det var i samband med att någon hade drunknat & det stod i tidningen. När jag gick på simskola var jag väldigt rädd för att doppa huvudet under vattnet, jag fick panik, vilket också var anledningen till att jag aldrig lärde mig dyka (och fortfarande inte gör det idag). Det är nog mest en rädsla för att inte kunna andas, tror jag. Att jag ska dö.

I januari 2011 åkte jag & M till Egypten, precis efter hajattackerna. Ni kan ju tänka er hur rädd jag var. Till min glädje var alla stränderna avstängda men eftersom M så gärna ville bada i havet åkte vi en dag till en offentlig strand. Vi badade i havet och jag snorklade till och med (väldigt stor grej för mig)! Jag insåg då att jag inte bara var rädd för att inte kunna andas utan även för vad som finns i havet. De finaste saltvattenfiskarna du kan tänka dig inkräktade på min personliga sfär och det var inte förrän M berättade för mig att de håller sig så nära eftersom de tror att man är ett rovdjur som jag kunde lugna ner mig lite.

Som ni märker
väcker detta många känslor och tankar hos mig och jag skulle kunna fortsätta skriva i en evighet. Det tänker jag dock inte göra men vill ni veta något mer så går det bra att fråga. Så - åter till dagens utmaning; jag fotade fontänen på Gustav Adolf's torg på väg hem från träningen. Tyckte vattnet porlade så fint!


Postat av: Kristina - ingen vanlig dag

Ja, vatten kan faktiskt vara skrämmande. Min mamma har mång liknande tankar som dig - hon är väldigt rädd för all sorts vatten men som tur är har hon inte lyckats skrämma upp mig fastän jag har respekt för det. Fast häromdagen kom sonen hem och pratade om att det fanns vattenormar med jättevassa tänder nere vid ån - det kom helt klart från mamma som vill skrämma honom att inte gå nära :)Kram.

2012-05-18 @ 09:52:20
URL: http://ingenvanligdag.blogg.se/Postat av: Micke

Det är härligt med snorkling i Egypten ja!

Men vatten kan vara skrämmande med ute på ett stort och blåsigt hav.

2012-05-19 @ 06:11:09
URL: http://kludd.se
Lämna gärna en kommentar.

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Trackback