HEMMA!

2012-03-25


Igår kom vi hem till Sverige igen, med en lätt bitterhet på tungspetsen. En vecka till hade inte suttit fel. Som tur väl är väntar en spännande projekt-vecka på jobb & mera roligheter på det. Jag håller er uppdaterade såklart! Kramar på er
Vykort från Portugal

2012-03-15

(jag är lika vit som sanden, haha)


Jag ville bara svänga inom och säga hej till er eftersom vi ändå har tillgång till internet. Vi har det finfint fast idag har det mest varit molnigt och det kom en skvätt regn innan. Men hey, jag är bara glad över att vara på semester! Portugal levererar! Imorgon ska vi till Lissabon. Kramar och solsken
Inspiration till resväskan

2012-03-10

Det är inte ofta jag skriver om kläder och mode här på bloggen, mest för att jag tycker att det är lite tråkigt.. Men även jag har en inspirationsmapp på datorn och jag gillar modebilder (och streetstyle). Tänkte att jag skulle visa några som inspirerat mig i packandet inför Portugal.
Até logo!

2012-03-09


Nu flyr jag och M landet för soligare breddgrader. Tillbaka är vi om två veckor men eftersom datorn får följa med så ska jag försöka kika in här lite då & då. Hoppas ni får lite solsken här i Sverige också så ses vi om ett tag! Många kramar

(bilder från Egypten 2011)Off mode

2012-03-08

Hej på er! Bloggen har inte fått mycket uppmärksamhet denna veckan, heller.. Har redan börjat gå in i semestermode antagligen. Haft en massa på jobbet och förberedelser inför våren m.m. Det finns alltid bortförklaringar. Jag vill bara säga att jag är väldigt glad att ni tittar in ändå och lämnar fina kommentarer - tack tack tack!

Måndag genom mobilen

2012-03-05

Det blev ingen uteservering idag för det blåste alldeles för kallt. Dock blev det fika och shopping! Fina påskliljor prydde caféets bord så jag var tvungen att ta en bild! Hoppas ni har haft en fin måndag, nu blir det sängen för mig..
Mére ét moi

2012-03-05


Nu ska mamma och jag åka ner till stan.. Finns stor risk att vi fastnar på en uteservering om detta solskenet håller i sig! Bra start på veckan - ha en fin dag.
Boktips

2012-03-04

En av mina favoritförfattare heter Anna Gavalda. Hon skriver på ett sätt som är hjärtligt, roligt, allvarligt och poetiskt på samma gång och efter att ha läst en av hennes böcker var jag fast.
En kvinna som skriver i liknande stil är Agnés Desarthe, vars bok "Ät mig" fick följa med hem från bokrean i år. Boken handlar om en kvinna, Myriam, som öppnar en restaurang & använder matlagningen som ett redskap för att få utlopp för sin kreativitet och för att ge sig själv en ny chans i livet. Under bokens gång får man följa henne, i dåtid & nutid, dröm och verklighet, och människorna hon möter på vägen. Hennes resa till dit hon är nu avslöjas också mer och mer under bokens gång och gör det spännande att läsa vidare.


"Han skrattar. Han lugnar mig. Han säger att allt kommer att ordna sig. Han går ut, och jag blir alldeles gråtfärdig när jag ser den rangliga gestalten avlägsna sig i förvinterdiset. Vart ska du gå, lille kyckling? Hur ska du kunna rädda den gamla vimsiga hönan?
I väntan på att han ska komma tillbaka gör jag mördegskakor som jag tänker servera med whiskeymarinerade fikon och vaniljsabayonne. Jag penslar de vitlöksspäckade lammbogarna med harissa och sätter in dem i ugnen, jag förväller bitar av bladselleri och mangold och glaserar dem med farinsocker. Jag skär druvor i halvor.
Jag tänker på vredens druvor. Jag studerar innanmätet, det ljusgröna släta och vattniga fruktköttet. En tår faller på den spegelblanka ytan, följd av ännu en, tills druvhalvan svämmar över. Floden stiger, tänker jag. Bygg en fördämning! sjunger hjärtat. En fördämning mellan mig och mig själv. Hur ska jag kunna undgå att dränkas av minnen? Hur kan man frikoppla sitt medvetande från det förflutna?..."

Detta är en smått magisk bok som jag verkligen rekommenderar er att läsa!Godmorgon lediga helg!

2012-03-03Idag peppar jag för föreställning i lund med M's föräldrar & middag med fina tjejer senare ikväll. Imorgon kommer mamma på besök - mysigt! Ha en riktigt bra helg hörrni! KramSpice me up

2012-03-02


En omtumlande gårdag slutade på mysiga "Far i hatten" med blues, öl och fina vänner. Snart ska jag pallra mig iväg till jobbet och sedan väntar en lugn kväll. Kanske hinner fixa lite med mina små blommor. Det är ju superfint att ha blandade kryddor t.ex. i gamla plåtburkar eller som här i teburkar. Värt att tänka på.. Hoppas ni får en fin fredag!Follow Me on Pinterest Instagram RSS 2.0