Sovrum - Del 2

2011-08-18

Under vår semester hade vi en lista med saker som vi ville fixa i lägenheten, små projekt kan man säga. Några stora, några små. Ett av dem var att göra något med vårt vita, tråkiga sovrum som mest kändes stökigt hela tiden. Då jag har en liten fäbless för 70-tals tapeter började vi genast jaga sådana runt på internet. Efter många diskutioner kom vi fram till att det var bättre att måla än att smäcka upp en urläcker tapet som vi antagligen skulle komma att vilja ta med oss när vi flyttade. Nog prat, såhär blev det!

"Lite udda färgval" kanske ni tänker - vi älskar det! Det är som att ha en egen solnedgång inne i sovrummet.

 

FÖREEFTER
Detaljer

2011-08-16

Inspiration från Decor8 kommer här! Fin färg på väggen och jag gillar fotot med, att de har lutat det mot väggen istället för att hänga upp det.
Changing of seasons

2011-08-15

Hemkommen från helgens festival till ett höstigt skåne. Jag plockade fram skinnkängorna imorse och drog på mig en stickad kofta under jackan.
Vart tog sommaren vägen? Precis som föregående år står man förvånat och förundrad över att det gått precis lika fort detta året. Alla de där dagarna med ändlöst slappande på stranden och långa nätter innehållande dans och häng med vänner, är det för sent nu? För kallt? För mörkt? För mycket augusti?

Inte då. Jag kryper upp i soffan under en filt, greppar en bra bok och min allra bästa tekopp och säger; Välkommen höst! Nu blir det spelkvällar långt in på morgontimmarna, fina middagar, fika i mängder och promenader i arla morgonstund med frisk höstluft (Man måste ju balansera de där fikorna i mängder)!

copywrite Blueberry road.Festivalyra

2011-08-13

Vi for till Göteborg igår på minisemester för att gå på Way Out West, därav det glesa uppdaterandet. Som ni ser på bilden (lånad från Rockfoto, så var vädret fantastiskt igår. Hoppas på lika bra idag!!) Just nu sitter jag i en väns lägenhet och ska äta frukost, sedan beger vi oss till festivalområdet. Fleet Foxes & Robyn var fantastiska igår, Janelle Monae lockade fram mest dans och det var kul att se Prince!

Idag laddar jag för att se Tallest man on earth & lite andra band som är nya för mig men som jag har hört gott om, t.ex. The Jayhawks, Noah and the whale, Twin shadow, Jamie Woon m.m. Ikväll/natt är det också många klubbar att välja på så vi får se om herr West himself (Kanye) får sig ett besök eller inte.

Ha det gott! Kram på er.
Sovrumsinspiration

2011-08-08


Här är lite sovrumsinspiration från Apartment Therapy.

Dags att göra sig i ordning för jobbet. Lyssnar på bra musik under tiden.
Ha en fin dag, hörrni!
she never comes to stay

2011-08-08


De senaste dagarna har varit fyllda med jobb, men jag fick tack o lov pusta ut lite i helgen.

I lördags blev det en loppisrunda i stan och sedan åkte vi tåg för att lyssna på några band som spelade i Ystad. Mitt i den fina kvällen öppnade himlen sig och regnet började vräka ner. Som tur väl var fanns det regnponchos till alla och vi tog skydd under några träd. Det var en jätterolig & mysig kväll som avslutades med rödvin under en markis, spring till tåg i ösregn & ordlekar på en buss hem!

Igår tog vi lång sovmorgon och förberedde en middag vi skulle ha på kvällen. Vi gjorde indisk curry och naanbröd till det - fantastiskt gott! Det blev ännu en sen kväll med mycket prat om livet, Afrika och allt däromkring. Tur att jag inte börjar jobba förän i eftermiddag!
Nattuggla

2011-08-03Sitter och pysslar med bloggdesignen såhär mitt i natten. Försöker lära mig koder hit & dit, haha. Jag är ingen naturbegåvning direkt, så det går sakta men säkert.
Är ni också sådana som kan sitta uppe till långt in på natten och fastna med något ni gör? Det är jag, en riktig nattuggla.

Well, godnatt på er. Så småningom..
Hard work work

2011-08-02

Pjuh, mycket att göra på jobbet idag.. I denna värmen också. Ville bara slänga in ett inspirationskollage, med bilder från House Doctor via Decor8, innan jag springer iväg till yogan. Visst blir man sugen på färg?!Ha en fin eftermiddag/kväll!
Ciao
Sovrum - del 1

2011-08-01

Det är viktigt att trivas i sitt sovrum. Att det är en plats man kan dra sig tillbaka på, känna lugn & ro och givetvis sova bra. När man inte har så mycket plats att röra sig med måste man dock kompromissa för att få det att gå ihop.
Innan jag och min pojkvän flyttade ihop hade vi båda små ettor och därmed en tv i rummet. Nu när vi har vardagsrum och sovrum separat har vi bestämt att inte ha någon tv i sovrummet. Då kan man ägna sig åt annat istället för att zappa bland tv-kanalerna innan man ska sova :).
Dock har vi klämt in mitt skrivbord där (apropå kompromisser) så att jag ska kunna stänga om mig och sitta ostört & pyssla/rita/skriva m.m.Follow Me on Pinterest Instagram RSS 2.0